Системска дератизација у Крагујевцу почиње 5. октобра

Смањење популације глодара, циљ је систематске дератизације на градском и приградском подручју као и сеоским насељима, која ће почети у петак 5. октобра и трајаће двадесетак дана.

Акцијом су обухваћене све месне заједнице, а Крагујевчани ће бити обавештени и путем флајера. Ове године за Град тај посао обавља београдско предузеће Промет.

Градска управа за здравствену и социјалну заштиту и ове године планирала је систематску дератизацију на територији Крагујевца и у сеоским насељима, за шта је издвојено милион и по динара.

Дератизацијом ће бити обухваћене све месне заједнице, канализационе мреже, гробља, обале река и потока, градска депонија Јовановац, дивље депоније, нехигијенска насеља као и неуређене зелене и друге јавне површине у околини стамбених објеката.

О доласку стручних екипа, планирању активности у оквиру превентивне предстојеће систематске дератизације у Скупштини града упознати представници савета месних заједница.

Дератизацији мора да претходи акција хигијенског уклањања органских и неорганских отпадака из подрумских и таванских простора.

Од представника месних заједница потребне су информације о потенцијалним локацијама жаришта.

Обавештење о систематској дератизацији садржаће и савете грађанима како да се понашају у близини отрова за глодаре.

Још једна велика акција предстоји у 2019. години. Урађен је и програм систематског уништавања амброзије на територији града Крагујевца.

Сузбијање амброзије на територији града заједнички ће се спроводити са Институтом за јавно здравље.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *