Школе спремне за Ђурђевдански карневал

Школе „Трећи крагујевачки батаљон“, са маском Витез знања и „Доситеј Обрадовић“ са маскотом Сова мудрости, спремне су за традиционални Ђурђевдански дечји карневал.

Градска туристичка организација, као организатор, навела је птицу Крагуј, за мотив овогодишњег фестивала. Новина, од ове године је, учешће и средњих школа у карневалској поворци.

Симболи мудрости и знања, за децу основних школа „Трећи крагујевачки батаљон“ и „Доситеј Обрадовић“, теме су, које данима обрађују на часовима ликовног.

Основци су, маске за Ђурђевдански карневал, правили и по десетак дана. Уложили су пуно времена и труда, али како кажу, било је забавно и креативно.

Вођена симболом своје школе, наставница ликовног у Трећем крагујевачком батаљону са својом екипом петака, прави маску Витеза мудрости и знања.

У школи „Доситеј Обрадовић“ у Ердечу, група ученика из ђачког парламента, за такмичење на Ђурђевданском карневалу, направила је сову.

Градска туристичка организација, као организатор овогодишње манифестације, потрудила се да уведе новине.

Конкурс за пријављивање на овогодишњи Ђурђевдански карневал, отворен је до 19. априла.

Заинтересоване школе могу послати фотографије и име маскоте, а Градска туристичка организација ће поставити на свој фејсбук налог фотографије како би грађани могли да гласају.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *