Школи у Страгарима потребна нова столарија

Основна школа „Јулијана Ћатић“, у Страгарима, саграђена је давне 1952. године.

Наставу, у малој подрудничкој варошици, похађа 130 ученика, од којих, у матичној школи њих седамдесеторо, у осморазредној настави.

Школа има и пет подручних одељења, у селима: Маслошево, Горњи Страгари, Влакча, Угљаревац и Рамаћа, у којима су на настави деца од првог до четвртог разреда.

Услови рада у школи су задовољавајући, наглашавају наставници, али је неопходно заменити столарију, како би се постигла боља енергетска ефикасност.

Радио телевизија Крагујевац и Клуб привредника Крагујевац покренули су акцију „Деца заслужују најбоље“ како би се прикупио новац за унапређење услова школовања деце.

Школа је образовала бројне генерације ђака из Страгара али и неколико подрудничких села овог краја.

Ученици су вредни и марљиви и са наставницима остварују добре резултате.

Ђаци су ангажовани и ван школских активности. Редовно учествују на ликовним и литерарним конкурсима и спортским манифестацијама.

Ученици осмог разреда ускоро излазе из клупа, а ипак би волели да генерације које остају у школи имају боље услове рада. Требало би, кажу, много тога поправити.

Из градске касе, недавно, је издвојено 300 хиљада динара за опремање кабинета за енглески језик и санацију крова на фискултурној сали.

За адаптирање наставничке канцеларије и куповину агрегата, Град је издвојио још 250 хиљада динара.

Сада је потребно заменити дотрајалу столарију и уредити партер испред школе.

Радио телевизија Крагујевац и Клуб привредника Крагујевца у сарадњи са локалном самоуправом, покренули су акцију под слоганом „Деца заслужују најбоље“, како би се прикупила материјална средства, за обнову школских зграда.

Донаторска вечера, на коју су, осим Клуба привредника, позвани и сви грађани добре воље, који желе да донирају новац и помогну обнову школа.

Вечеру, која ће бити одржана средином маја, организује наша медијска кућа.

Ученици и наставници крагујевачких основних школа, посебно са периферије и из сеоскис средина, надају се донацији како би остварили боље услове рада у школама.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *