Школски биолошки центар у Крагујевцу

„Школски биолошки центар“ назив је пројекта који се реализује у оквиру програма Рилоуд којим ће бити проширен постојећи капацитет Ботаничке баште.

Радови на изградњи радионице су у завршној фази, а намењена је деци предшколског и школског узраста.

Реализатори посла су: Центар за еколошко образовање и одрживи развој у сарадњи са Ботаничком баштом Природно математичког факултета.

У оквиру пројекта „Школски биолошки центар“ у Ботаничкој башти приводе се крају радови на изградњи радионице.

Ово је завршетак прве фазе у којој је израђено шест радионица.

Осмишљене су као: кутије осећаја, рециклажне кофе, пица и мини баште, сензитивна стаза и апотекарски врт.

Са завршетком изградње две радионице добија се летњиковац и башта боја и завршава се инфраструктура која постоји у оквиру Школског биолошког центра у Ботаничкој башти.

Ботаничка башта се бави очувањем биодиверзитета, a уговором о сарадњи са Центром за еколошко образовање и одрживи развој, дала је на коришћење и газдовање одређене површине.

Са њима реализују бројне пројекте, а на око 5 хектара, биће изграђен тематски део експерименталног научног парка – Школског биолошког центра.

У плану је и мапирање значајних биљних врста у ботаничкој башти.

Идеја је да се кроз бројне радионице васпитачи и наставници упознају са могућностима које пружају Школски биолошки центар и Ботаничка башта.

Циљ је да се млади еколози, за сада деца предшколског и школског узраста, упознају са природом, а касније и средњошколци.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *