Слаба излазност крагујевачких мањина

Излазност грађана на изборима за чланове савета 13 националних мањина није била на завидном нивоу.

У Крагујевцу је излазност била преко 15% а избори су протекли у реду.

У МЗ Палилуле и МЗ Бубањ право гласа имало је 1349 бирача уписаних у посебне бирачке спискове.

У Крагујевцу су највише гласали припадници ромске националне мањине. Резултате избора објављује Републичка изборна комисија у року од 96 часова.

У Крагујевцу се спроводе непосредни избори за чланове савета 13 националних мањина за град Крагујевац и општине Топола, Лапово, Баточина и Кнић.

На два бирачка места у Месним заједницама “Палилуле” и “Бубањ” своје бирачко право могло је да оствари 1349 уписаних бирача.

Излазност грађана до 12 часова није била на завидном нивоу. У Месним заједница Палилуле и Бубањ, своје бирачко право могло је да искористи 52 грађана Ашкалијске мањине, Бошњачке 5, Бугарске 19, Буњевачке 1, Алашке3, Грчке 27, Мађарске 1, Словеначке 82, Чешке16, Египатске 1 и 1016 бирача Ромске мањине.

Највише су гласали припадници Ромске мањине. Иначе, за свих 18 националних мањина које су бирале своје националне савете на непосредним изборима у Србији, Републичка изборна комисија прогласила је укупно 58 изборних листа.

Иначе, како процедура налаже, резултате избора, објављује Републичка изборна комисија у року од 96 часова.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *