Слабо интересовање за комерцијално тестирање на Ковид-19

Дом здравља Крагујевац почео је комерцијално тестирање грађана на Ковид-19.

По цени од 6.000 динара могу се тестирати сви којима је овај тест потребан због путовања у иностранство или желе да провере да ли имају коронавирус.

Све информације и упутства грађани могу пронаћи на сајту Републичког фонда за здравствено осигурање.

Тестирање је почело пре два дана, али је за сада слабо интересовање.

Крагујевачки Дом здравља започео је комерцијално тестирање грађана на Ковид-19 које се обавља у згради АТД-а, у Змај Јовиној улици.

Тестирање грађана на лични захтев обавља се у одвојеној просторији од оне где се врши бесплатно тестирање пацијената који имају симптоме коронавируса.

Тестирање могу обавити сви којима је то неопходно због путовања у иностранство, као и грађани који желе да провере да ли имају корона вирус. Цена тестирања је 6.000 динара, а на резултате се чека од 24 до 48 часова.

Дом здравља у Крагујевцу ускоро ће почети да обавља и серолошке тестове који показују да ли је неко раније имао додир са коронавирусом. Ово тестирање ће бити прилично јефтиније од комерцијалног.

Дом здравља добио је задужење од Владе Србије да тестира све грађане чији је посао захтевао да током ванредног стања буду у контакту са другим, евентуално зараженим особама.

То се односи на здравствене раднике, таксисте, новинаре, запослене у градским управама. Тим поводом у наредних месец дана биће тестирано 3.600 грађана Крагујевца.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *