Следеће недеље други круг консултција о Влади

Председник Републике Србије Александар Вучић на прес конференцији у Председништву Србија предствиo je програм за даљи опоравак земље.

Он је најавио следеће недеље одржвање другог круга консултација о будућој Влади, као и новим инвестицијама превасходно у здравствени систем.

У Србији је данас број хоспитализованих пацијената за две хиљаде мањи у односу на број од пре десет дана, рекао је Вучић и додао да поред захвалности лекарима потребно је организовати у здравственим установама што пре одмор за лекарско особље.

Председник је најавио од понедељка изградњу нове Ковид болнице у Крушевцу, реконструкцију постојећих болница Врању, Пироту, Кикинди, Ћуприји.

Говорећи о економским мерама за ублажавње последица коронавируса по српску привреду, Вучић је је предочио да је укупна вредност пакета помоћи 5,8 милијарди евра, што је 12 посто БДП-а.

У Србији од последица Ковид-19 преминула је 621 осаоба. Од почетка епидемије у нашој земљи потрврђено је 27.332 случаја заразе коронавирусом.

До јутрос у српским болницама хоспитализовано је 3.519 пацијената, што је за око 2 хиљаде особа мање него пре десет дана, али и да се не треба опуштати, изјавио је председник Вучић и додао да у понедељак почиње изградња Ковид болнице у Крушевцу, као и да ће Ковид болница у Београду остати у функцији и моћи да прима и пацијенте са другим болестима.

Он је најавио да ускоро креће обнова и огромно улагање у четири болнице у Србији – Врању, Пироту, Кикинди, Ћуприји.

За мање од годину дана очекује се да ће бити завршен Клинички центар Србије у Београду, да се убрзано настављају радови на Инфективној клиници КЦС, али и да се раде болнице у Аранђеловцу, Смедеревској Паланци, Прокупљу, Лозници.

Говорећи о помоћи привреди, Вучић је предочио да је укупна вредност пакета помоћи 5,8 милијарди евра, што је 12 посто БДП-а.

“Важно је да је данас у шест сати отоврен трезор, од девет сати банке пребацују новац на привредне субјете од 155 евра, 18.000 динара”, рекао је Вучић.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *