Снабдевање за седам дана

Град Крагујевац организовао је и обезбедио и ове недеље безбедну куповину основних животних намирница за пензионере за које важи забрана кретања.

Грађани старији од 65 година и ове недеље били су у прилици да од 4 до 7 часова обаве куповину и набаве неопходне намирнице.

Пензионерима је на располагању било 59 продавница у Крагујевцу, а највећа гужва забележена је у већим продајним објектима.

Уколико нису стигли да купе намирнице, пензионери могу да се обрате кол центру Црвеног крста на број 034/331-737 а волонтери ће им доствити са фискалним рачуном купљене намирнице.

Помоћ приликом куповине пружали су волонтери, припрадници полиције, запослени у трговинама.

Од улаза у маркете, где су добијали маске и рукавице које је град Крагујевац обезбедио, неопходне савете и информације, пензионерима је у јутарњим сатима у Крагујевцу помогла локална заједница да што ефикасније обаве набавку неопходних намирница.

Овонедељну куповину обавило је око 7.000 грађана старијих од 65 година, што је за око две хиљаде више него прошлог викенда.

Највећа гужва забележена је у већим продајним објектима.

По обичају, највише купаца било је у продавници Трговинског предузећа „Трнава промет“ у центру града, код Робне куће, где се направио дуг ред.

И овог пута највише су се тражиле основне животне намирнице и хигијенска средства којих је имало довољно у продавницама.

Недељна куповина за пензионере, друга по реду, протекла је без проблема.

На улазу у продајне објекте стајали су полицајци који су контролисали да купци улазе по редоследу и да се придржавају мера за спречавање ширења вируса.

Волонтери Црвеног крста делили су пензионерима заштитне маске и рукавице.

За овонедељну куповину у Крагујевцу је било отворено 59 продајних објеката, 14 више него прошле недеље.

Током акције најстаријим Крагујевчанима подељено је око 7.000 рукавица које је обезбедила Градска управа.

Волонтери Црвеног крста помагали су пензионерима и приликом коришћења банкомата на шест локација у граду.

Уколико нису стигли да купе намирнице, пензионери могу да се обрате кол центру Црвеног крста на број 034/331-737, а волонтери ће им доставити са фискалним рачуном купљене намирнице.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *