Солидно интересовање за кредите Фонда за развој РС

Интересовање предузетника за пријављивање за кредите Фонда за развој Републике Србије је задовољавајуће, оценио је за РТК Ненад Поповић директор Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља.

Он је навео и да се у разноврсној понуди предузетници опредељују за различите програме подршке.

Фонд за развој ове године понудио је инвестиционе,затим кредите за трајна и обртна средства, старт ап кредите, затим за ликвидност Ковид 19,кредите за жене предузетнице и младе,као и кредите за пословање у неразвијеним срединама.

Програм подстицања развоја предузетништва кроз финансијску помоћ у 2021. години спроводе Министарство привреде и Фонд за развој.

Фонд  је у последњих десет година одобрио преко 8 хиљада кредита за почетнике у бизнису, а није занемарљив ни проценат одобрених средстава за инвестициона улагања предузећима која послују дуги низ година.

Прошле године за програм финансијске подршке привредним субјектима за одржавање ликвидности и обртна средства у отежаним економским условима услед пандемије Ковида 19 издвојено је 24 милијарде динара. 

Износи кредита који се одобравају крећу се од милион до 120 милиона динара за средња предузећа.

Најактуелнија је мера подршке, конкурисање за ликвидност услед Ковида 19.

Право на коришћење средстава имају предузетници, задруге, микро, мала и средња предузећа, привредна друштва која су у већинском приватном или задружном власништву и која обављају производну, услужну, трговинску, пољопривредну делатност.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *