Шостакович, Брамс, Брух… у извођењу Душице Половине и Катарине Радојичић Фиревски

У Универзитетској галерији одржан је концерт за виолу и клавир. Душица Половина и Катарина Радојичић Фиревски сарађују већ двадесет година, а у Крагујевцу су извеле изабрана дела Шостаковича, Брамса, Бруха, Бриџа и Пјацоле.

У наставку концертне сезоне у Универзитетској галерији публика је имала прилику да чује солисткињу на виоли Душицу Половину и пијанисткињу Катарину Радојичић Фиревски.

Музичка оријентација Душице Половине усмерена је на камерну музику и оркестарско свирање. Са Катарином има успешну сарадњу већ 19 година.

Половина је до сада сарађивала са бројним еминентним солистима и диригентима, док се публици у Крагујевцу представила уз клавирску пратњу Катарине Радојичић Фиревски. Посетиоци су имали прилику да чују изабрана дела за виолу и клавир.

За сваки концерт две уметнице бирају посебан програм.

Посетиоци у галерији Универзитета чули су дела Шостаковича, Брамса, Бруха, Бриџа и Пјацоле.

Према речима организатора, у наставку концертне сезоне љубитеље класичне музике очекује низ концерата у изведби еминентних уметника из Србије и региона.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *