Специјално издање часописа “Шумадијски анали“

Зборник радова са научног скупа „Крагујевац – прва престоница модерне Србије од 1818. до 1871.“ промовисан је у Историјском архиву Шумадије.

У 10. издању овог специјализованог часописа налази се више од 20 радова у којима су обрађене бројне културно- историјске теме.

Аутори из Темишвара, Београда, Новог Сада, Ниша, Јагодине, Баточине и Крагујевца у специјалном издању часописа „Шумадијски анали“ објавили радове који се односе на архивску грађу из области демографије, археологије, индустријског наслеђа, здравства.

Историјски архив Шумадије један је од иницијатора идеје и организатор научног скупа који је одржан у порти Старе цркве.

У специјалном издању часописа „Шумадијски анали“ своје радове представили су и крагујевачки аутори.

Захваљујући истраживачком раду и научном прегалаштву настали су драгоцени радови, којима је започело истраживање досад необрађених периода српске историје.

У години када је Крагујевац обележио значајан јубилеј – два века од оснивања прве престонице модерне Србије, граду и савременицима на научном скупу остављени су радови који представљају немерљиву вредност, а којом се указује на историјски значај Крагујевца.

Ти радови сада су и публиковани у „Шумадијским аналима“.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *