Спомен-парк расписује фото-конкурс за основце и средњошколце

Спомен парк Крагујевачки октобар раписао је конкурс за основце и средњошколце у Крагујевцу.

Ученици треба да пошаљу фотографије искључиво са мотивима из Меморијалног комплекса „Крагујевачки октобар“ у Шумарицама, који су њима најупечатљивији.

Радове ће оцењивати стручни жири.

Фотографија која буде проглашена најбољом ће се користити као визуелни идентитет читаве манифестације „Доста су свету једне Шумарице“ за 2022. годину.

Биће одштампана на насловној страни Зборника литерарних радова, а такође ће се штампати и на беџевима које ће добити ученици награђених ликовних и литерарних радова на републичком конкурсу, као и њихови наставници.

Ученик као награду добија обимну „Фотомонографију Спомен-парка“.

За још десет ученика које стручни жири изабере на основу радова, биће половином септембра организована фото-радионица са модератором, еминентним мајстором фотографије, у оквиру манифестације” Доста су свету једне Шумарице”.

Радови са радионице биће изложени у музеју „21.октобар“.

Циљ конкурса је да млади активно учествују и дају свој допринос култури сећања и очувању успомене на пострадале грађане и ђаке у крагујевачкој трагедији октобра 1941. године.

Уједно, тиме промовишу идеје мира и толеранције.

Све послате фотографије остају у трајном власништву Спомен-парка, а установа ће их користити искључиво ради промовисања идеја мира и толеранције.

Конкурс је отворен од 16. маја до 16. јуна.

Услове конкурс ађаци могу наћи на интеренет страници Установе, а уручење награда планирано је за јул.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *