Спортски савез Србије се информисао о ситуацији у КГ спорту

Представници Скупштина града и Спортског савеза Крагујевца, са члановима делегације Спортског савеза Србије, коју је предводио генерални секретар Горан Марковић разговарали су о актуелној ситуацији у спорту.

У протеклом периоду Град је решио бројне финансијске проблеме клубова што је утицало на опстанак фудбала, ватерпола, рукомета и одбојке у Крагујевцу.

Корак даље је решавање преосталих проблема са којима се суочавају спортисти који тренирају и играју за крагујевачке клубове и репрезентацију Србије.

У циљу што боље територијалне сарадње са регионалним и градским спортским савезима, организацијама и клубовима, Спортски савез Србије редовно посећује локалне самоуправе како би се заједнички радило на бољој организацији и омасовљењу спорта.

На тај начин учвршћује се позиција Спортског савеза Србије, као једног од најважнијих чинилаца у српском спорту.

Сваки сусрет је прилика за упознавање са стварном сликом на терену.

Због тога је и Крагујевац у распореду посета, којим је потврђена добра комуникација између локалне самоуправе и савеза.

Информисање о приликама у крагујевачком спорту је чврст темељ за напредовање клубова и појединаца који граде спортске каријере у Шумадији.

Помоћник градоначелника за спорт Никола Урошевић подсетио је представнике Спортског савеза на проблеме који су успешно превазиђени.

Кроз пилот пројекат којим је град намирио дуговања фудбалског клуба Раднички 1923. а потом примењен и на остале клубове, ватерполо, одбојкашки и рукометни клуб, ситуација у крагујевачком спорту је стабилна и функционална.

У наредном периоду чека их пуно посла.

Скупштина града Крагујевца у складу са могућностима издваја из градског буџета значајна средства за спорт.

Само у овој години Град је издвојио око 150 милиона динара, да би се обезбедили добри услови за несметан рад клубова и спортских организација.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *