Спроведена акција “У кола без алкохола”

У циљу смањења броја младих возача који управљају возилом под дејством алкохола у Србији се у неколико градова реализује иновативна кампања коју организује Агенција за безбедност саобраћаја.

Активност је усмерена ка младој популацији, угоститељским објектима и терминима пред почетак викенда када се млади у највећем броју окупљају и конзумирају алкохол.

Крагујевац је један од градова који су у вечерњим сатима посетили преставници Агенције и чланови Савета за безбедност града и разговарали са младима о ризицима вожње под дејством алкохола.

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије у сарадњи са локалном самоуправом, у Крагујевцу спроводи кампању “У кола без алкохола” чији је циљ смањење броја младих који управљају возилом под дејством алкохола, упознавање са заштитним мерама и висином новчаних казни.

Промотери кампање обишли су неколико угоститељских објеката у Крагујевцу у којима се млади највише окупљају и конзумирају алкохол и том приликом радили алкотестове.

По добијеном резултату делили су летке са информацијама и привеске са знаком кампање.

Млади возачи неискусни за воланом, често своје способности прецењују и то под дејством алкохола.

Највише њих, старости од 25 до 34 године, у алкохолисаном стању били су учесници саобраћајних незгода.

Промотери кампање “У кола без алкохола” прошлог петка били су у Темерину, а после Крагујевца, сусрете са младима настављају у Београду, Новом Саду и Крушевцу.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *