„Србија хода“ – Дан пешачења обележен и у Крагујевцу

Дан пешачења у Крагујевцу, обележен је заједничким пешачењем планинара и грађана стазама од Великог парка, кроз Шумарице до језера и назад.

Спортско-рекреативну манифестацију организовали су: Планинарско друштво „Жежељ“ и еколошки клуб „Гора“, са циљем подстицања здравих животних навика, кроз указивање на значај кретања због унапређења здравља и радне способности како код деце тако и одраслих.

Планинарски савез Србије и ове године организовао је акцију „Дан пешачења –Србија 2019“ под слоганом „Србија хода“.

Ова спортско-рекреативна манифестација представља позив грађанима Србије да се тог дана покрену и ходају по улицама, парковима, природи и планинама у Србији.

Крагујевац се већ четврту годину за редом прикључио „Дану пешачења“, а ове године највише је било наших најмлађих суграђана.

Организатори обележавања Дана пешачења у Крагујевцу су Планинарско еколошки клуб „Гора“ и Планинарско друштво „Жежељ“.

Циљ ове спортско-рекреативне манифестације је подизање свести о здравим животним навикама као и о вишеструком значају и позитивним ефектима пешачења.

Дан пешачења је забаван и једноставан начин да у најбољем друштву свих генерација од 7 до 77 година, истражите радост ходања и на тај начин учините своје тело здравијим и лепшим.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.