Србија интервентно увезла 5 милиона кубика гаса

Србијагас је јутрос због пуцања цеви у оквиру компресорске станице на гасоводу у Бугарској и прекида испоруке тог енергента ка Србији,

интервентно увезао пет милиона кубних метара гаса из Мађарске, изјавио је генерални директор Душан Бајатовић додајући да ће од 16 часова бити стабилизовани сви системи у снабдевању гасом у Србији.

Додао је да је Србијагас у могућности да интервенише и сутра ако буде требало, пошто још нема тачних података када ће бити завршена поправка гасног система у Бугарској.

„У међувремену је правац према Румунији највећим делом оспособљен, а што се тиче правца према Србији, ради се на санирању пукотине на цеви. То је изазвало поремећај у српском систему због недостатка гаса“, објаснио је Бајатовић.

Од 16 часова сви системи у Србији биће враћени на оне параметре у снабдевању гаса који су нам потребни, поручио је Бајатовић. Додаје да је незахвално давати процене када ће Бугари отклонити квар и да тренутно не постоје тачне информације.

„Оно што можемо да очекујемо најбрже да се деси, јесте да се сутра ујутру после шест часова стабилизују испоруке из Бугарске. Ако се то не деси, Србијгас ће и даље вршити интервентан увоз гаса из Мађарске или Аустрије. Стручне службе Србијагаса раде на томе“, навео је Бајатовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *