Средњошколци из Кнића снимили два играна филма

Ученици Средње школе Добрица Ерић из Кнића организовали су снимање филмова и након пројекције у школи прикупили 18 хиљада динара за лечење болесне другарице из школе.

Први филм урађен је по књижевном делу „Коштана“ Боре Станковића, у коме је учествовало петнаест средњошколаца из Кнића.

Поучени добрим искуством у овом послу, средњошколци су направили и други филм у коме је учествовало випше од 40 ученика, а који је сниман на неколико локација у Шумадији.

Идеја водиља да искористе своје мобилне телефоне и сниме игране филмове, најпре по књижевном делу Боре Станковића, „Коштана“, а потом и једну савремену причу ујединила је средњошколце из Кнића у уметничком стваралаштву.

Играни филм у коме је учествовало више од 40 ученика средње школе Добрица Ерић из Кнића носи назив „Бекство из луцидног сна“.

Сниман је на Гружанском језеру, Борачком кршу, Баточини и Ђуриселу.

Филм има јасну поруку – твоја прича нема срећан почетак, али то не показује ко си ти заправо, ко си ти показује остатак твоје приче.

Амбицију за уметничким стваралаштвом подржали су наставници школе који истичу да су средњошколци из Кнића веома талентовани.

Оба филма и „Коштана“ и „Бекство из луцидног сна“ приказана су у школи.

Захваљујући плаћеним улазницама за публику, коју су чинили наставници, родитељи и ученици школе Добрица Ерић у Книћу, прикупљено је 18 хиљада динара.

Новац је, како је и било планирано, намњен за лечење болесне другарице.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *