„Српско-чешки односи у Великом рату“

Научни скуп под називом „Српско-чешки односи у Великом рату“ одржан је у Америчком кутку Народне библиотеке „Вук Караџић“ поводом обележавања 100 година од завршетка Првог светског рата.

Овим скупом завршена је овогодишња манифестација „Дани чешке културе у Крагујевцу“.

Манифестација „Дани чешке културе у Крагујевцу“, која је окупила бројне учеснике, ове године имала је разноврстан културно-уметнички програм.

На крају манифестације организован је научни скуп са циљем да се Крагујевчани информишу о српско-чешким везама у Првом светском рату. На скупу је учествовао велики број предавача.

Говорећи о српско-чешким односима предавачи су се бавили политичким, војним, економским и другим везама које спајају два народа. Могле су се чути и животне приче учесника у Првом светском рату од 1914. до 1918. године.

Научни скуп организован је поводом обележавања 100 година од завршетка Првог светског рата.

Удружење „Чеси Шумадије“ бави се неговањем традиције и културе, као и пријатељства две земље.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *