Српско-руски мост културе наставља да повезује Крагујевац и Москву

На иницијативу Центра за младе “Школа мира”, у просторијама Центра за неговање традиционалне културе “Абрашервић”, у оквиру Програма Српско-руски мост културе“, биће одржан други видео мост између установа културе и образовања из Крагујевца и Москве и Јекатаринбурга на Уралу.

Поред Школе мира и Абрашевића први пут учествије и основна школа “Сретен Младеновић” из Десимировца, коај је једна од ретких школа у којој се учи руски језик.

Учествују и Центар за естетско васпитање младих Моцарт из Москве, позната московска школа Број 1811, са Урала се укључују млади новинари-ученици Гимназије из Јекатаринбурга, а из Јасне Пољане, родног места Лава Толстоја, укључује се клуб младих.

Циљ видео конференције је да се размотре будуће активности у оквиру сарадње која се успешно реализује већ неколико година између Крагујевца и руске престонице.

Ове године, уз претпоставку побољшања здравствене ситуације, за 21. октобар очекује се долазак гостију из Русије поводом обележавања 80 година од стрељања цивила у крагујевачким Шумарицама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.