Шта доноси нови Закон о јавним набавкама

Пословно удружење понуђача Србије у поступцима јавних набавки у хотелу Крагујевац организовало је једнодневну конференцију под називом „Дан јавних набавки – очекивања од новог Закона о јавним набавкама“.

Конференција је одржана у склопу реализације Програма „Мониторинг јавних набавки – добра пракса, успешне одлуке“ који је одобрен од стране града Крагујевца.

Циљеви програма под називом „Мониторинг јавних набавки – добра пракса, успешне одлуке“ су повећање конкуренције на тржишту кроз подношење већег броја понуда по поступку и рационалније трошење буџетских средстава.

На конференцији присутни су могли да размене досадашња искуства и мишљења о Нацрту Закона о јавним набавкама кроз могућност примене у пракси, како би се допринело унапређењу система јавних набавки, побољшању привредног амбијента како у граду Крагујевцу тако и на територији целе државе.

Том приликом одржана је Панел дискусија о томе шта нам доноси нови Закон о јавним набавкама, каква су очекивања од нових законских решења и у којој мери је привредни систем Републике Србије спреман на прилагођавање Европским директивама.

Конференција је намењена понуђачима, наручиоцима и свим осталим органима и организацијама који деле исте или сличне циљеве.

На скупу је представљено истраживање „Анализа конкурентности поступака јавних набавки на подручју града Крагујевца“.

Партнери Удружења у реализацији програма су реномирани стручњаци у овој области: консултанска кућа Тендери Крагујевац, Унија послодаваца Србије, Центар за менаџмент јавних набавки Београд, Топлички центар за демократију и људска права и Транспарентност Србија.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.