Шта смо научили о саобраћају?

Завршна свечаност под називом “Шта смо научили о саобраћају” приређена је у вртићу Црвенкапа где су додељене награде малим ауторима најбољих радова на ликовном конкурсу “Заштититмо децу у саобраћају”.

Тридесет и шесту годину за редом Црвени крст Крагујевац, образовне институције и Саобраћајна полиција реализују пригодна предавања и разговоре прилагођене дечијем узрасту, како би им помогли да савладају основна правила понашња у саобраћају.

Возили су поштујући прописе. Брзину нису прекорачили. Тик поред њих у програму, саобраћајни полицајац, опомињао је и звиждао пиштаљком на сваки саобраћајни прекршај.

Све замишљајући да су електрични, поједини мали учесници велике приредбе возили су тротинете. То је у најкраћем опис завршне свечаности “Шта смо научили о саобраћају” у којој су учествовали сви малишани, васпитачи, али и родитељи. Предшколци на озбиљнијем задатку.

Требало је одговорити ликовној теми на конкурсу Црвеног крста. У вртићу Црвенкапа где је одржана приредба заједно са другарима из Зеке, приређена је изложба 15 најбољих цртежа, од укупно пристиглих 322 из 11 обданишта.

Деца предшколског и раног основношколског узраста представљају најугроженије учеснике у саобраћају. Због тога се деценијама и реализује акција са циљем заштите деце у саобраћају.

Од 9. до 14. септембра за све ученике првог разреда основних школа и све предшколце из обе установе одржано је 68 предавања које је саслушало 1650 ученика и хиљаду предшколаца.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *