Стање на путевима стабилно – теренске екипе дежурају целе ноћи

Екипе Јавно комуналног предузећа Шумадија обишле су данас град и приградска насеља и у раним јутарњим сатима поново посуле сољу улице првог и другог реда, како би се саобраћај несметано одвијао.

Према речима Марка Радисављевића, руководиоца Зимске службе, улице првог и другог приоритета су очишћене, а теренске екипе ће дежурати током целе ноћи.

Према речима надлежних из Јавно комуналног предузећа Шумадија стање на путевима је стабилно. Очишћене су улице првог и другог приорета.

Иако метеоролози најављују ледене дане, ова служба је спремна да уколико температуре буду испод минус 6, обезбеде безбедне коловозе.

Уколико буде поледице, на залихама је 19 тона натријум хлорида, а у контејнерима има довољно соли.

На градским улицама јуче се, због поледице, у поподневним сатима саобраћај одвијао успорено.

“У току јучерашњег дана, тачније у поподневним часовима, дошло је до мањих проблема у саобраћају стварањем поледице.

Око 15 часова све екипе ЈКП Шумадија су изашле на терен чим је примећено да су температуре почеле да падају у минус.

Међутим, трасе по којима саобраћају наше екипе су поприлично дугачке, то је око 400 км градских саобраћајница са 5 екипа, тако да је било потребно време да се обиђу све те улице првог приоритета а дошло је до нагле појаве приземног мраза.

Напомињем и да су поједина возила која су била попречена на путу направила додатне проблеме у кретању наших возила по тим трасама ” ,  изјавио је Радисављевић.

Запослени у овом градском комуналном предузећу одржавају 650 километара путева у граду и приграду, а њихове екипе током ноћи дежураће 24 сата.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *