Стефановић: Крагујевац је безбедан град!

На подручју крагујевачке Полицијске управе евидентан је озбиљан рад на сузбијању свих облика криминалитета, нарочито тешких кривичних дела којих је све мање.

Приметна је и решеност и способност професионалаца у редовима полиције да у потпуности стану на пут организованом криминалу, констатовао је Небојша Стефановић, потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова приликом данашње посете Крагујевцу.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић састао се данас у Крагујевцу са представницима овдашње Полицијске управе, како би се упознао на њеним функционисањем, резултатима рада и евентуалним проблемима.

Према Стефановићевим речима, у раду крагујевачке полиције осећа се енергија и жења запослених да сузбију криминалитет и да грађанима у сваком тренутку буду на услузи.

„Полицијска управа у Крагујевцу ослања се на сопствене снаге, не тражи превише од Министарства унутрашњих послова и зна да цени материјално-техничке ресурсе које је министарство обезбедило“, рекао је Стефановић.

Како је нагласио, МУП ће у наредном периоду настојати да обезбеди боље услове за рад запослених у Сектору за ванредне ситуације и покрене питање изградње нових објеката за полицију и набавке возила.

Стефановић је присуствовао и уручењу кључева стана који су припадници Жандармерије купили породици преминулог колеге Новице Рибаћа.

Стефановић је овом приликом нагласио да је веома поносан на припаднике Жандармерије који су овим чином, пре свега, показали да су људи.

Министарство унутрашњих послова посебну пажњу поклања породицама настрадалих припадника полиције, о чему сведочи податак да је свако дете страдалог полицајца засновало радни однос у МУП-у.

То је, кажу у министарству, један од начина да се држава одужи онима који су дали живот током обављања свог посла и најзначајнијих задатака.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *