„Стопама Кирила и Методија“ у манастиру Дивостин

У част прославе дана словенских просветитеља Ћирила и Методија, Богословија „Свети Јован Златоусти“ реализовала је пројекат под називом „Стопама Кирила и Методија“ у манастиру Дивостин.

Пројекат је намењен ученицима основних и средњих школа, а подржан је од стране локалне самоуправе као пројекат који доприноси развоју културе града.

У циљу подизања свести ученика о коренима и значају српског језика и културе, очувању лепог говора и другим видовима уметности, ученицима су биле понуђене три радионице: калиграфска, беседничка и музичка.

У манастиру Дивостин полазници су се упознали са основама српске писмености, али и неговањем језика у савременом изражавању.

Иако многи ученици нису упознати са калиграфијом, интересовање за ову радионицу је било велико.

Посебно је занимљиво што су се ученици посветили калиграфији у доба технологије и брзог живота.

Поред ове радионице, деца су се занимала и за уметност лепог изражавања, али и музичку уметност.

По завршетку предвиђених активности ученици су презентовали радове на изложби отвореног типа, која је одржана у манастиру Дивостин.

Изложба ће такође бити постављена и у Епархијском дому Саборне цркве до 02. јуна.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *