Стручни скуп о едукацији у области рачуноводства

Тачност и транспарентност у финансијском извештавању најбољи је начин да се инвеститорима покаже права слика стања у Србији.

Финансијско извештавање налази се у оквиру поглавља 6 приступних преговора са ЕУ, за које Србија већ има најбоље прелазне оцене Европске комисије.

Зато су Центар за реформу финансијског извештавања и Светска банка на Економском факултету у Крагујевцу организовали радионицу на тему образовања у области рачуноводства. Гост предавач био је Алфред Боргоново, виши стручњак за финансијско управљање.

Светска банка од Србије очекује да буде један од лидера у региону, када је реч о реформи и усвајању међународних стандарда финансијског извештавања.

Тим поводом, ова финансијска организација одржала је на крагујевачком Економском факултету стручни скуп о едукацији у области финансијског извештавања и рачуноводства.

Полазници су били у прилици да се упознају са новинама и актуелним трендовима у области рачуноводства, променама у међународним рачуноводственим стандардима, пореским трендовима и савременим техникама у сфери управљања одређеним пројектима.

Помак у области рачуноводства, ревизије и тачности финансијских информација намењених српском пословном сектору подразумева и укупан напредак који Србија чини у процесу приступних преговора и усклађивања законодавства са ЕУ стандардима.

Финансијско извештавање налази се у оквиру поглавља 6 приступних преговора са ЕУ, за које Србија већ има најбоље прелазне оцене Европске комисије.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *