Студенткиње ФМН придружиле се волонтерима Црвеног крста

Свака врста хуманитарног рада и волонтерско ангажовање је у време ванредног стања када се цела земља бори против инфекције корона вируса добродошла.

Студенткиње Факултета медицинских наука, њих једанаест прикључиле су се Градској организацији Црвеног крста како би помогле у пружању услуга грађанима којима је помоћ потребна.

Оне ће убудуће бити ангажоване у организацији добровољног дававања крви. Од среде 1. априла Завод за трнасфузију крви Крагујевац, који је до сада радио у Клиничком центру, биће измештен током ванредног стања, у хотел Зеленгора, а студенткиње Факултета медицинских наука радиће са хуманим грађанима који ће на ово место долазити како би поклонили драгоцену течност.

Студенткиње Факултета медицинских наука, њих једанаест током ванредног стања придружиле су се волонтерима Црвеног крста.

Доласком у ову хуманитарну организацију добиле су заштитне маске и рукавице.

Искуснији волонтери који имају дуг стаж у раду са грађанима дочекали су их са причама о хуманости ове градске организације.

Како кажу, мотив је да се нађу на услузи грађанима током трајања ванредног стања, а чињеница да ће после студија бити у мисији очувања и лечења здравља људи је мотив више за њихово ангажовање.

На Факултету медицинских наука истичу да је сарадња ове високошколске установе са Црвеним крстом интензивна. Заједнички су реализовали многобројне хуманитарне активности и програме.

Будуће волонтере Црвеног крста примила је секретар градске организације, Невенка Богдановић, која је им је пожелела добродошлицу у велику хуманитарну породицу.

Од 1. априла, сваког радног дана, током трајања ванредног стања Завод за трансфузију крви Крагујевац, примаће даваоце крви од 9 до 13 часова у хотелу Зеленгора.

Добровољно давалаштво крви има изузетан значај у лечењу па су суграђани који желе да дају крв увек добродошли.

Банка крви се свакодневно празни па је потреба за крвљу и крвним продуктима стална.

Грађане који ће долазити у простор хотела Зеленгора дочекаће студенткиње Факултета медицинских наука.

Позив грађанима је да се у што већем броју одлуче за добровољно давалаштво у хуманој мисији спасавања људских живота.

Иначе, у градској организацији Црвеног крста поред студенткиња Факултета медицинских наука, активно је још 140 младих Крагујевчана који су ангажовани као волонтери.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.