Субвенције за приватне послодавце

Смањењу броја незапослених у Крагујевцу, који је у претходне две године опао за око 2.000, допринело је, између осталог, отварање нових радних места у представништвима иностраних компанија које су дошле у центар Шумадије, као и низ мера које заједничким снагама реализују локална самоуправа и Национална служба за запошљавање.

Међу њима је и субвенционисање послодаваца за радно ангажовање лица из категорије теже запошљивих, а спровођење ове мере град и Национална служба финансирају са 14 милиона динара.

Приватни послодавци заинтересовани за ову врсту подршке могу да конкуришу до 30. септембра.

Послодавци из приватног сектора, који желе да на новоотвореном радном месту ангажују лице за евиденције Националне службе, које припада категорији теже запошљивих, могу да рачунају на финансијску подршку града и државе.

Новцем који су обезбедиле локална самоуправа и Национална служба биће финансирано запошљавање 90 лица.

За субвнеције је до сада конкурисало 13 послодаваца, који су исказали потребу за 35 радника.

Ово је само једна од мера које, у циљу смањења стопе незапослености, заједничким снагама спроводе град и Национална служба.

Резултати су, кажу, видљиви, с обзиром на то да је број незапослених у Крагујевцу у претходне две године смањен за око 2.000, а на евиденцији Националне службе тренутно је око 19.000 лица. Томе је, сматрају представници локалне самоуправе, између осталог, допринело и отварање нових радних места у представништвима иностраних компанија које су дошле у центар Шумадије.

Јавни позив за доделу субвенција послодавцима за радно ангажовање лица из категорије теже запошљивих отворен је до краја септембра.

Детаљне информације заинтересовани могу да добију украгујевачкој филијли Националне службе за запошљавање.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *