Суграђани: Даница Јосифовић

Некадашњи Машински, данас Факултет инжењерских наука, изнедрио је бројне генерације одличних студената који данас раде у иностранству.

Шездесетих година, када је у овој високошколској установи почела да ради професорка Даница Јосифовић било је неуобичајено да у претежно мушком колективу жена буде предавач.

Студенти и колеге су је одлично прихватили, а осим у Крагујевцу, где је радила као редован професор, била је на усавршавању у Немачкој, Словенији, Шведској, Пољској и Португалу.

У историјату Факултета инжењерских наука, на коме је радила до пензије, име професорке Данице Јосифовић уписано је златним словима.

За факултет каже да јој је друга кућа, а позив који је одабрала успешно је обављала током читавог радног века.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Суграђани: Даница Јосифовић”

  1. Sjajna profesorka! Njeni crtezi na tabli iz Nacrtne geometrije se pamte zauvek. Blaga, kulturna i obrazovana. Nazalost pripada generaciji koja je otisla sa Masinskog fakulteta, a koju su zamenili problematicni…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *