“Шумадија Крагујевац” уклањала кабасти отпад

Јавно комунално предузеће „Шумадија Крагујевац“ интензивно уклања кабасти отпад према плану рада сваке прве и треће суботе у месецу.

Осим тога, кабасти отпад комуналци уклањају и по позиву грађана.

Надлежна служба овог комуналног предузећа чији је оснивач град ревносно евидентира позиве и на основу њих обилази градска и приградска насеља и радним данима.

Прве суботе у месецу теренске екипе које уклањају кабасти отпад и обилазе Аеродом, Сушицу, Вашариште, Денино брдо и насеље Сунчев брег.

Треће суботе у месецу кабасти отпад се уклања из насеља Пивара, Ердоглија, Багремар, Палилула и Станово.

Радним данима кабасти отпад односи се по позиву грађана или приликом обиласка терена и локација у центру града и у насељу Лепеница.

Грађани могу да пријаве одношење кабастог отпада путем телефона или електронском поштом корисничком центру ЈКП „Шумадија“ .

Екипе које уклањају кабасти отпад ову услугу обављају бесплатно, а грађани који би хтели да се реше дотрајалог намештаја, столарије, или санитарија могу ствари које им више нису потребне да оставе поред првог контејнера у свом насељу.

Многи грађани убацују грађевински отпад у контејнере и на тај начин оштећују посуде за одлагање смећа које нису предвиђене за ову намену.

Суграђани који станују у приватним кућама, приликом уређења дворишта у контејнере одлажу и грање, траву или суво лишће.

Надлежни апелују да се отпад строго одлаже према намени, у посуде које су за то и предвиђне што ће, у великој мери, олакшати рад запослених у „Шумадији“.

Уклањање кабастог отпада из градских и приградских насеља је веома значајно за очување здраве животне средине.

Стари предмети који се гомилају на зеленим површинама руже град и представљају извор заразе.

Због тога, надлежни апелују да грађани ревносно пријављују одлагање и уклањање кабастог отпада, како би се избегло непотребно гомилање старих и одбачених ствари и формирање дивљих депонија.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *