“Шумадијска шљива” на Сајму пољопривреде

У оквиру пројекта “Шумадијска шљива”, који Регионална агенција за економски развој реализује у сарадњи са партнерима, на Шумадијском сајму пољопривреде своје производе представља 14 дестилерија, чланица Регионалне асоцијације произвођача ракије.

Произвођачима најбоље оцењених воћних ракија данас су уручене награде.

Организована је и предаја 15 агрометеоролошких станица на територији Шумадије у власништво крагујевачкој Пољопривредној саветодавној и стручној служби.

Највећа јесења смотра аграра јужно од Саве и Дунава идеална је прилика за промоцију пројекта “Шумадијска шљива”, који има за циљ унапређење територијалног идентитета Шумадије кроз пружање подршке сектору воћарства.

Пројекат је усмерен на подизање конкурентности произвођача и прерађивача шљиве изградњом техничких и технолошких капацитета, брендирање и развоја тржишта за шљиву и природну воћну ракију, шљивовицу.

У оквиру пројекта “Шумадијска шљива”, на Шумадијском сајму пољопривреде своје производе представља 14 дестилерија, чланица Регионалне асоцијације произвођача ракије.

Произвођачима најбоље оцењених воћних ракија уручене су награде, а за апсолутног шампиона проглашена је “Гружанска златна нит”, ракија од шљиве произведена 2008. године.

Пројекат “Шумадијска шљива” део је Програма подршке руралном и регионалном развоју у Републици Србији, који финансира Швајцарска агенција за развој и сарадњу.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *