Сутра креће дезинфекција стамбених зграда

Град Крагујевац ће у циљу спречавања ширења епидемије короневируса, у сарадњи са Институтом за јавно здравље и регистрованим управницима стамбених зграда, од сутра спровести заштитне мере неопходне за спречавање ширења вируса. Радиће се дезинфекција ходника, степеништа и хола у 924 стамбене зграде.

Дезинфекцију стамбених зграда финансира Градска управа, а спроводи Институт за јавно здравље Крагујевац.

Одлуком градоначелника Крагујевца, а на иницијативу Савета станара, град Крагујевац ће, у циљу спречавања ширења епидемије корона вируса, од 21. марта почети са дезинфекцијом ходника, степеништа и хола у 924 стамбене зграде.

Екипе крагујевачког Института за јавно здравље задужене су за дезинфекцију стамбених зграда. Ову нову превентивну меру финансира Градска управа.

Обавеза Одељења за инспекцијске послове је да са управницима зграда организују надзор над спровођењем ове мере, као и да евентуалне неправилности, по одлуци, одмах пријаве градоначелнику Крагујевца.

У Градској управи наглашавају да са додатним мерама заштите грађани никако не смеју да престану, а то се пре свега односи на примену већ препоручених хигијенских и санитарних мера самозаштите и превенције које би требало да прекину ширење корона вируса.

У готово свим зградама, на улазним вратима истакнута су обавештења, којима се станари обавештавају да морају активно да се укључе у појачано превентивно одржавање заједничких просторија у стамбеним јединицама.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Сутра креће дезинфекција стамбених зграда”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *