Свакодневна контрола такси превоза

Инспектори за саобраћај и путеве уз асистенцију саобраћајне полиције свакодневно обилазе прометне саобраћајнице у граду и обављају контролу такси возила.

То је добар начин да се искорени нелегална вожња таксиста који немају потребну документацију и не обављају свој посао у складу са прописаним правилима.

Из саобраћаја свакодневно буде искључено неколико такси возила, а надлежни инспектори наставиће контролу и наредних дана.

У преподневним сатима надлежна инспекција је искључила из саобраћаја пет возила.

Контрола такси возила у Крагујевцу спроводи се свакодневно у више наврата, како би се из саобраћаја искључили возачи који немају потребну документацију и возе без укљученог таксиметра.

Таксисти сматрају да је оваква контрола добродошла, с обзиром на то да су у оптицају бројна нелегална такси возила. Колико их има још увек није утврђено.

Према подацима Градске управе за привреду, на крагујевачким улицама су 562 возила са исправном документацијом, док 569 предузетника има одобрење за обављање такси превоза.

У граду је регистровано девет привредних друштава за овај посао. Инспектори за саобраћај и путеве наводе да приликом контроле такси возила у сарадњи са саобраћајном полицијом заустављају возила, а уколико се испостави да има неправилности, то возило искључују из саобраћаја.

Током данашње контроле у преподневним сатима искључено је пет возила, а последице тога сносе грађани.

Они који се у тренутку контроле затекну у заустављеном возилу, морају да га напусте и себи обезбеде други превоз.

Таксисти који возе по уговору за регистровано Привредно друштво понашају се како им власник налаже, па се дешава да буду искључени из саобраћаја због коришћења таблет уређаја или неукључивања таксиметра.

Појачана контрола биће организована и наредних дана, најављују у Инспекцији за саобраћај и путеве.

Од почетка ове године из саобраћаја су искључена 23 такси возила, јер возачи нису поштовали Закон о превозу у друмском саобраћају.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *