Све спремно за предстојећи Сајам пољопривреде

Све је спремно за предстојећи међународни Шумадијски сајам пољопривреде који ће на Градском сајмишту бити одржан од 5. до 8. септембра.

Ове године планирано је да сајамску халу и плато испред зграде Сајмишта испуни више од 300 излагача.

Шумадијски сајам пољопривреде, шеснаести по реду, је једна од четири највеће сајамске манифестације у земљи, која је, осим традиционалног Новосадског сајма пољопривреде, највећа аграрна смотра на Балкану.

И ове године током три сајамска дана планирано је низ предавања, трибина, забавних садржаја и изложби.

Плато испред сајамске хале површине четири хиљаде квадрата биће потпуно испуњен, јер је планирано да на овом простору буде изложена и пољопривредна механизација.

На том месту, у сарадњи са бројним удружењима и одгајивачима, биће организоване изложбе животиња, међу којима и традиционалне изложбе крава сименталске расе, свиња, оваца, коза и ситних животиња.

Унутрашњост хале површине од 1600 квадрата испуниће излагачи воћа, поврћа и домаће радиности.

Домаћинства која се баве производњом зимнице изложиће своје производе. Биће ту и пчелари са својом понудом, али и винарије и дестилерије Шумадије.

Међународни сајам пољопривреде и ове године биће у знаку богате сајамске понуде. Осим домаћих излагача, посетиоцима ће се представити и излагачи из Белорусије, Босне и Херцеговине и Турске.

Ове године новина је сарадња са градовима и општинама у Србији које ће представити знаменитости и пољопривредне потенцијале свог краја.

Уговор о сарадњи је већ потписан са градовима Чачак и Краљево и већином локалних самоуправа Шумадијског управног округа.

У сајамској хали биће организоване трибине, предавања и едукативни садржаји из области пољопривреде.

Посетиоце сајма који традиционално у великом броју посећују ову манифестацију очекује низ забавних садржаја. Организатори су се потрудили да сваки сајамски дан буде у знаку добре забаве.

Туристи који посете Крагујевац, али и домаћи гости, моћи ће да уживају у гастрономској понуди уз традиционалне домаће специјалитете Шумадије као и богатом музичком програму.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *