Светски дан без дуванског дима

Низом радионица, трибина и манифестација у Крагујевцу се обележава Свестски дан без дуванског дима, под слоганом „Не дозволите да због дувана изгубите дах“.

Циљ овогодишње кампање је скретање пажње јавности да конзумирање цигарета представља значајан фактор ризика за настанак хроничних болести.

Сваке године 31. маја Институт за јавно здравље Крагујевац, низом активности, обележава Светски дан без дуванског дима.

Током едукативно-промотивне кампање, грађани могу да добију савет од здравстевних радника, али и да се тестирају на никотинску зависност, провере шећер у крви и висину крвног притиска.

Централна манифестација одржава се сутра у објекту Тржнице на Аеродрому.

У Институту за јавно здравље кажу да Саветовалиште за одвикавање од пушења из године у годину бележи све боље резултате.

Статистика показује да све више људи оболева од хроничних болести, били они пасивни или активни пушачи.

Кампања се спроводи у сарадњи са Градском управом за здравље и социјалну политику, установама примарне здравствене заштите, Медицинском школом, Црвеним крстом, апотекама, градским предузећима, студентским организацијама и удружењима.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *