Светски дан борбе против трговине људима обележен информативном радионицом за предшколце

Поводом обележавања Светског дана борбе против трговине људима – 30. јула, у вртићу „Наша радост“ одржана је информативна радионица „Миша и Маша“ намењена предшколцима.

Активност су спровели едукатори Црвеног крста уз подршку Града Крагујевца.

Како би се скренула пажња, подигла свест и информисала јавност о проблему трговине људима, ово је само једна од активности коју спроводи Одељење за људска и мањинска права, родну равноправност и превенцију трговине људима у сарадњи са крагујевачким Црвеним крстом и партнерским организацијама.  

Активности ове врсте реализују се у свим вртићима Предшколске установе „Нада Наумовић“, а тема о којој се говори деци није страна.

Локални тим за борбу против трговине људима сваке године на овај дан активно ради да се јавности скрене пажња о овој сложеној теми. 

У смислу превенције трговине људима Град Крагујевац је у претходном периоду реализовао бројне активности.

Одржано је неколико едукативних скупова, а потписан је и протокол о сарадњи са фондацијом Игора Јурића, односно Центром за несталу и злостављану децу, која је лидер у информисању младих о опасностима које вребају на друштвеним мрежама.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *