Телефони на које грађани могу да пријаве штету од невремена

Републички Хидрометеоролошки завод у данашњем саопштењу наводи, да још није прошла трећина сезоне одбране од града, а већ је утрошено рекордних 4.684 ракете, што је незапамћено у историји завода.

На дан 10. јуна испаљено је преко 1.200 противградних ракета са 284 противградне станице, што је рекордна количина испаљених ракета у једном дану.

Током невремена, деловао је Радарски центар Бешњаја, чији стрелци су за два и по сата испалили преко 100 противградних ракета.

Све екипе Управе за ванредне ситуације Сектора за ванредне ситуације, Ватрогасно спасилачке бригаде и градских комуналних предузећа Водовод и Шумадија су са комплетном механизацијом, пумпама, возилима и багерима на терену и раде на отклањању штете која је настала услед обимних падавина.

Грађани се за помоћ могу обратити Оперативном центру Управе за ванредне ситуације Сектора за ванредне ситуације у Крагујевцу на број телефона 034 1985, Ватрогасно-спасилачкој бригади на број телефона 034 193 и Ситуационом центру на број телефона 034 505-800.

У селима на подручју Тополе, невреме је јуче нанело велику штету воћњацима и усевима.

Вишња која је сазрела за брање је пропала, штете има у виноградима,али и на осталим воћним културама које су доминантне у овом крају попут јабуке, шљиве, брескве, кајсије.

Представници локалне самоуправе и комисије за процену штете на терену пописују последице града и обилне кише.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *