Током ноћи ухапшене 154 особе због кршење мера Владе

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је друга ноћ забране кретања у Србији протекла релативно мирно, и изразио захвалност свима који су схватили колико је важно да буду одговорни.

Стефановић је, гостујући у Дневнику Радио-телевизије Србије (РТС), навео да су ноћас ухапшене укупно 154 особе због кршења мера Владе, док је до јутрос у 8 часова 66 особа спроведено у карантин у Моровићу.

Полиција нема право да се другачије понаша и оштро ће одговорити на сваки покушај кршења мера јер оне штите живот, нагласио је он и објаснио да су се ухапшени нашли ван својих домова у периоду од 20 до 5 часова ујутру, а нису имали одобрења.

Министар је, говорећи о особама које су спроведене у карантин у Моровићу, навео да су оне ушле у Србију из земаља које су жаришта коронавируса, уз напомену да ће такође у карантин бити спроведени и они који крше мере самоизолације.

Уколико сви будемо дисциплиновани, имаћемо много лакшу ситуацију и пружићемо лекарима шансу да се боре за наше животе, поновио је потпредседник Владе.

Он је констатовао да је највећи број грађана схватио важност мера које су уведене, и поручио да је важно да људи покажу одговорност према онима који су најугроженији, али и према свом здрављу.

Стефановић је истовремено саопштио да је од 14. марта до данас 76.000 наших држављана ушло у земљу и да је то велики притисак на полицију, која мора велики број људи да позове телефоном и провери да ли поштују мере самоизолације.

Контролишу се сви и то на више начина – пре свега телефонски јер није реално да се обиђу сви, затим постоје пешачке патроле, грађани се проверавају путем интерфона, а користи се и техника, као и подаци оперативног карактера, прецизирао је министар.

Он је подсетио на то да су од јутрос затворени сви прелази за путнички саобраћај и да нико неће моћи да уђе на територију Србије, и нагласио да је ова мера потребна како би се показала одлучност у борби против ширења вируса и да би се заштитило становништво.

Стефановић је, када је реч о нашим држављанима који остају заробљени на аеродромима, најавио да ће се наћи начини да се они врате у земљу, али да ће се тај улазак организовати рестриктивно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *