Традиционална изложба гљива на ПМФ – у

Традиционална изложба гљива, јубиларна 20. по реду, биће одржана у суботу, 19. септембра, на Природно-математичком факултету.

Организатор је Гљиварско друштво Шумадија, чији ће чланови, средином ове недеље, кренути пут Копаоника, Рудника, Гледићких планина, Црног врха, Гоча и Голије, како би прикупили изложбене експонате.

Гљиварско друштво Шумадија, као организатор 20. јубиларне изложбе гљива, најављује да ће на изложби бити представљено око 150 врста јестивих и отровних гљива које се ове недеље беру на Гледићким планинама, Руднику, Копаонику, Голији, Гочу.

Биће изложене и гљиве са Јелове горе.

Организатори изложбе кажу да ће посетиоци моћи да прошире постојећа и стекну нова знања о јестивим и отровним врстама гљива.
На изложби ће бити представљена и стручна литература из микологије, а планирана је и дегустација јела направљених од печеруака и других самониклих биљака пронађених у природи.

Очекује се и долазак и других гљиварских друштава из наше земље.

Двадесета изложба гљива биће отворена на Природно- математичком факултету у Крагујевцу, 19. септембра, од 16 до 19 часова, а улаз за посетиоце је слободан.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *