Традиционално Бдење пред годишњицу велике октобарске трагедије

Спомен парк “Крагујевачки октобар” и ове године је у ноћи пред велико октобарско страдање Крагујевчана организовао традиционалну манифестацију “Бдење”.

У Музеју “21. октобар” организована је промоција драмског текста аутора Ђорђа Милосављевића “Нисам крив што сам жив” на којој је говорио др Владимир Перић и аутор драме.

На Бдењу је одржан и концерт Градског камерног хора Лицеум и Крагујевачког певачког друштва СКЦ Крагујевац у оквиру Октоха.

Да ли постоји кривица људи који су преживели стрељање у Шумарицама октобра 1941. године, могу ли они који су остали живи после октобарског масакра у Крагујевцу мирно да наставе свој живот, морална је дилема преживелих Крагујевчана.

Њихове ликове у драми “Нисам крив што сам жив” аутор Ђорђе Милосављевић представио је кроз три различита раздобља 1941. 1991. и 2001. године.

Према речима аутора драма је настала пре две године у договору са почившим крагујевачким књижевником Зораном Петровићем.

На Бдењу у Музеју “21. октобар” крагујевачка публика је са великом пажњом пропратила реч аутора овогодишње драме која је изведена на Великом школском часу у Шумарицама.

У оквиру манифестације Октох Градски камерни хор Лицеум и Крагујевачко певачко друштво Студентског културног центра Крагујевац одржали су концерт на Бдењу у ноћи уочи октобарског страдања Крагујевчана у Музеју “21. октобар”.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *