Транспарентност података битан чинилац очувања хидроакумулација

Удружење Екомар, Природно-математички факултет и Јавно комунално предузеће “Водовод и канализација” спроводе пројекат “Транспарентност података као битан чинилац очувања еколошких услуга хидроакумулација” који је усмерен на заштиту и унапређење квалитета воде на хидроакумулацијама града Крагујевца.

Циљеви пројекта су повећање транспарентности података о факторима и последицама угрожавања водених акумулација и унапређење сарадње између управљача хидроакумулација и грађана.

Радиће се и бољем разумевању значаја јавних политика у области заштите и управљања водама на локалном нивоу.

Један од очекиваних резултата јесте формирање базе података како би се уочили први упозоравајући знаци еколошких проблема на хидроакумулацијама.

Овај пројекат финансира Европска унија у оквиру Програма подршке цивилном друштву за заштиту животне средине и одрживи развој заједница – Снажно зелено.

Иначе, сарадници на пројекту удуржењу Екомар су Природно-математички факултет у Крагујевцу и Јавно комунално предузеће “Водовод и канализација”.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *