Три и по хиљаде пријава у првом уписном руку

На 12 факултета Универзитета у Крагујевцу у првом уписном року за основне и интегрисане студије пријавио се 3.491 студент, што је близу бројци предвиђених слободних места, која је ове године, одлуком Министарства просвете, 3.788.

Пријемне испите прошло је 70 процената пријављених. Други уписни рок званично ће бити завршен 20. јула, а већ 26. августа креће трка будућих бруцоша за преостала слободна места на факултетима крагујевачког универзитета.

У првом уписном року за школовање на неком од крагујевачких факултета пријавило се готово три и по хиљаде студената, односно десетак процената мање него што је понуђено слободних места.

Највише заинтересованих било је за Економски, Филолошко-уметнички и Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи.

За заједнички студијски програм четири факултета, који би требало да одшколује психологе конкурисало је 96-оро будућих бруцоша, иако је за ову студијску групу предвиђен пријем по 15 буџетских и самофинансирајућих студената.

Други уписни рок на факултетима Универзитета у Крагујевцу почеће 26. августа и трајаће до 15. септембра.

Занимљиво је подсетити да је уписна квота крагујевачког универзитета увећана и за 69 студената чије ће студије бити финансиране из буџета, а припадају рањивијим категоријама, особама са инвалидитетом и Ромима, као и особама које су средњу школу завршиле у иностранству.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *