Три возила за крагујевачку Патронажну службу

Служби поливалентне патронаже крагујевачког Дома здравља додељена су три нова возила марке Фијат Панда чија је вредност 2,5 милиона динара.

Кључеве возила која ће се користити на терену, свечано је медицинском особљу ове службе уручила Министарка без портфеља Славица Ђукић Дејановић.

Возни парк поливалентне патронаже у Крагујевцу био је у лошем стању и обновљен је на основу пројекта “Јачање капацитета поливалентне патронаже у руралном подручју града Крагујевца”.

Служба поливалентне патронаже у Крагујевцу током године обиђе 11 хиљада домова у граду, приграду и околним селима.

Примера ради, на 35 километара од града налазе се Страгари, једно од најудаљенијих места где медицинска служба стиже.
29-огодишњој Марији Симић, породила се пре 15 дана и посета патронажне службе много значи.

Живи у Ждраљици, до које сада патронажне сестре долазе лакше у новом ауту.

Служба Поливалентне патронаже Дома здравља обави 140 прегледа на терену.

Са циљем да раде још боље и савременије, Кабинет Министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, обезбедио је нова возила.

Министарка без портфеља, Славица Ђукић Дејановић, посетила је и спортски центар Искра, где тренирају фудбал деца оболела од дијабетеса.

На овом месту до краја године реализује се школа спорта: “Таленат нема цену“.

Град Крагујевац из републичке касе добио је 30 милиона динара, за набавку нових возила у Дому здравља, опремање кухиње у вртићима “Бамби и Колибри”, реконструкцију одмаралишта на Копаонику и за реализацију школе спорта “Таленат нема цену”, за коју је издвојено 840 хиљада динара.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *