Трио из Македоније у Универзитетској галерији

Уметнички савет Универзитетске галерије организовао је концерт на коме су наступили професори са Факултета музичке уметности из Скопља.

Крагујевачкој публици представио се “Трио Аура” који чине истакнути македонски уметници, флаутиста Страшо Темков, пијанисткиња Ана Гацева и фаготиста Марјан Милошевски.

У наставку концертне сезоне у Универзитетској галерији наступили су истакнути македонски уметници који иза себе имају богате извођачке каријере.

Концерт под називом “Боје звука” пружио је публици у Крагујевцу прилику да ужива у неким од напознатијих дела Лефевра, Јанса, Пјацоле али и македонског композитора Кокана Димушевског.

“Трио Аура” у овом саставу наступа дуги низ година са репертоаром свих музичких епоха и стилова.

Пијанисткиња Ана Гацева издваја се као једна од најактивнијих и најуспешнијих солисткиња у својој земљи.

Добитница је великог броја међународних награда и учесница реномираних фестивала.

Страшо Темков један је од најистакнутијих македонских уметника чију каријеру је обелижила сарадња са еминентним европским и светским уметницима као и наступи са великим бројем оркестара.

Један је од ретких македонских уметника који је наступио у “Карнеги холу” у Њујорку.

Карактеристика триа је И промовисање музике македонских композитора посебно писане за овај састав.

Поред клавира и флауте “Боје звука” употпуњује и фагот који свира Марјан Милошевски први фаготиста Македонске опере и балета.

Публика у Универзитетској галерији имала је прилику да чује мелодије светских композитора у извођењу једних од најбољих и најактивнијих музичара Македоније.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *