Туристи који се тренутно налазе у Грчкој остају до краја уплаћеног аранжмана

Већину грађана наше земље, изненадила је вест да је Грчка за српске туристе затворила границе до 15. јула због епидемиолошке ситуације у нашој земљи.

Међутим, они туристи који се тренутно налазе у Грчкој, моћи ће да искористе свој одмор до датума до ког су уплатили аранжман и да се без проблема врате у Србију.

Грчка је 1. јула, отворила границу за грађане Србије и других земаља, после чега је један број српских туриста отишао на летовање у ту земљу.

Међутим, због најновијих епидемиолошких података, одлучено је да српским држављанима привремено буде забрањен улазак у Грчку од 6. до15. јула. Та вест уопште није обрадовала власнике агенција.

Разлог затварања грчке границе је управо пораст броја заражених корона вирусом у Србији као и чињеница да је у већини градова у нашој земљи проглашена ванредна ситуација.

Грчка је објавила да је у предходних 48 сати регистровала још девет заражених корона вирусом и да није било смртних исхода од последица те инфекције.

Од девет новозаражених, седморо њих су страни туристи који су се тестирали по уласку у Грчку.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *