Туристичка тура Ђура у Крагујевцу

Градска туристичка организација „Крагујевац“ организоваће у суботу, 3. октобра, нову туристичку водичку туру „Ђура у Крагујевцу“, која је посвећена службовању сликара и песника Ђуре Јакшића у нашем граду.

Прво ће се проћи поред места где се налазила гимназија у Ђурино време да би се, после разгледања знаменитости „Милошевог венца“, дошло до куће у Карађорђевој улици, која је подигнута на месту некадашње куће у којој је живео знаменити сликар и песник.

Планирана је посета изложби и винско-ракијском хабу.

Пролази се и поред „Шишкове кафане“ и кафане „Код јелена“, у којима је Ђура често седео са пријатељима, чак и писао песме.

Планирана је и посета манастиру Липар и селу у коме је написао, по многима, једну од својих најлепших песама „На Липару“.

Тура се завршава у Горњој Сабанти, у сеоском туристичком домаћинству „Кочин конак“ у коме ће туристи бити послужени „Ђуриним колачем“, специјално осмишљеним за ову водичку туру.

Туристичка водичка тура „Ђура у Крагујевцу“ јединствена је по томе што обухвата културни, историјски, еко, етно туризам и гастрономију.

Полазак аутобуса предвиђен је у 11 часова, на тргу „Код крста“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *