У двориштима травњаци уступају место монтажним базенима

Високе температуре, изостанак путовања на море и што је најважније безбедно освежење без одласка на јавна купалишта утицали су, да се овог лета у Србији граде, постављају и купују монтажни базени.

Крагујевчани не заостају за сународницима, па је приметан све већи број дворишта у којима травњаци уступају простор базенима.

Продаја је планула, кажу произвођачи, док у хипермаркетима такође не може да се нађе базен ни мање запремине.

Продавци широм Србије истичу, да ових дана нису стигли из магацина ни да изнесу пристигле базене, колико их купци траже.

Тренутно су понуди само мале количине и то дечијих, док оних већих упркос вртоглавим ценама тренутно нема.

Код постављања монтажних базена неопходна је и набавка пратеће опреме за пречишћавање воде, па се самим тим и увећавају трошкови овог ужитка у приватним двориштима.

Због ризика од вируса корона и свакодневних измена правила на граничним прелазима, многи грађани Србије одлучили су се да ове године остану код куће и за новац који би издвојили за летовање обезбеде дуготрајнију инвестицију у својим двориштима.

Монтажни базени све више се купују, постављају и траже. Скоро их нигде нема, поготову оних већих које може користити више одраслих особа.

Пливање у свом дворишту некада је био луксуз, данас све више безбедно освежење.

Корона вирус, као што су социолози и очекивали почиње коренито да мења животне стилове, па су овакве новине део нових навика.

Цену монтажног базена диктира модел, квалитет и величина односно запремина.

Ова инвестиција у приватној режији кошта од 3 до 20 хиљада евра.

Запослени у великим трговинским ланцима кажу да се не сећају када су продавали толики број базена, као што је то било протеклог викенда.

Да велика потражња за овом робом влада широм Србије, може се приметити и путем друштвених мрежа, где се становници масовно распитују где могу наручити или како направити базен.

Приметно је и да се многи грађани одлучују и на куповину половних базене путем огласа.

Крагујевчани који размишљају о куповини и постављању монтажних базена треба да очекују додатне трошкове који прате набавку опреме за одржавање високих хигијенских услова за купање у свом дворишту.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *