У Ковид амбуланти до сада на лични захтев тестирано тридесетак пацијената

Серолошко тестирање на лични захтев, на присуство антитела на коронавирус, од прошле недеље је могуће обавити у крагујевачкој Ковид амбуланти, у згради АТД-а и Институтима и Заводима за јавно здравље на подручју Србије.

Тестирање може да покаже да ли је неко у себи имао вирус, односно да ли је организам реаговао на присуство Ковид-а 19.

У респираторном центру до сада, на лични захтев, тестирано је тридесетак пацијената.

Тестирање на лични захтев се плаћа 1.200 динара

ИГМ антитела се стварају када се наш организам први пут сретне са неким новим нападачем.

Они су заправо показатељи ране фазе инфекције.

ИГГ антитела настају као последица инфекције која пролази или је прошла, тачније оног тренутка када концентрација ИГМ антитела почиње да пада, почиње стварање ИГГ антитела.

У респираторном центру до сада се на лични захтев тестирало око 30-ак људи.

За серолошко тестирање не треба посебна припрема и не разликује се од обичног вађења крви, кошта 1200 динара, брзо је, једноставно, а резултати стижу у току дана.

Уплате је могуће извршити на исти текући рачун на који се уплаћује и тестирање на лични захтев за комерцијално тестирање.

Тестирање могу да обаве и страни држављани који у поље “Позив на број” треба да упишу број пасоша или иностраног осигурања.

Такође, тестирање је могуће и за правна лица, која поред уписивања ПИБ-а у поље „Позив на број“ треба да наведу и лица, односно запослене за које се уплаћује тестирање.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.