У Крагујевцу обележена недеља дојења

Под геслом “Дојење – темељ живота”, обележена је Национална недеља и промоција дојења са циљем да подигне друштвену свест о значају и предностима дојења, али и да обезбеди подршку и тиме унапреди заштиту здравља мајке и детета.

Институт за јавно здравље Крагујевац у сарадњи са Патронажном службом организовали су у Великом парку, едукацију о техници дојења.

Предност коју дојење доноси је велика, како за мајку тако и за бебу и веома је тешко достићи је кроз храњење на флашицу.
Значај хранљивих састојака које беба добија из мајчиног млека битна је за њено здравље и срећу.

Оно садржи комбинацију заштитних фактора, као што су антитела и пробиотици, такође садржи калцијум и фосфор. Ј

едном речју, мајчино млеко у првим месецима живота је њен имуно систем.

Поводом националне недеље дојења, Институт за јавно здравље Крагујевац у сарадњи са Патронажном службом, као и сваке године почетком октобра организовали су акцију чиме су указали на значај дојења и едукације мајки колико је дојење кључно у првом сату бебиног живота.

Млеко које бебе конзумирају првих дана од изузетног су значаја за развој мозга, очију и нервног система који се развијају великом брзином.

Такође, у сусрет Националној недељи дојења у вртићима “Црвенкапа” и “Полетарац”, одржана су предавања за мајке деце у јаслицама на тему: “Дојење – темељ живота и увођење немлечне исхране деци до 18 месеци живота”.

Извештава новинарка Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *