У Крагујевцу одржано Државно такмичење из информатике

Факултет инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу данас је био домаћин Државног такмичења из информатике за ученике средњих школа Републике Србије.

Такмичење су организовали Друштво математичара Србије и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Факултет инжењерских наука Универзиотета у Крагујевцу угостио је најбоље средњошколце у програмирању из 12 управних округа у Србији.

Након окружног такмичења, 150 такмичара се квалификовало и стекло право да своје знање из информатике покаже на Државном такмичењу из инфомратике, које је осим у Крагујевцу, одржано и на Рачунарском факултету у Београду.

Средњошколци који освоје неку од награда на овом такмичењу биће ослобођени полагања пријемног испита из математике на било ком факултету у Србији.

То показује да је ово такмичење високог ранга када је реч о иформатичком оспособљавању и образовању, нарочито младих генерација.

Најбољих педесетак учесника Државног такмичења из информатике, наставиће надметање на Српској информатичкој олимпијади, која се одржава сваке године у мају.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *