У Лапову подељена решења о додели субвенција у пољопривреди

Пољопривредним произвођачима општине Лапово који су остварили право на субвенције у пољопривреди половином јануара подељена су решења.

Право на субвенције остварило је око 40 пољопривредних произвођача.

Општина Лапово за развој пољопривреде и руралног развоја издваја око 3 одсто из свог буџета.

Крајем прошле године подељена су средства за субвенције пољопривредним произвођачима и то за развој пољопривреде кроз програме ратарства и повртарства, подизања вишегодишњих засада воћа и винове лозе, па све до унапређења сточарства.

За ове намене из буџета општине издвојено је око 3 милиона динара, а право на субвенције остварило је око 40 пољопривредних произвођача.

За ратарство и повртарство субвенционише се набавка машина и опреме за наводњавање у износу од 70 одсто од куповне цене саме опреме.

Пољопривредници Лапова су највише били заинтересовани за сектор воћарства, а субвенције су се односиле на куповину машина за заштиту воћа.

Износ субвенција се кретао од 15 000 динара па до 200 000 за куповину опреме и механизације.

Општина Лапово је кроз програм за развој пољопривреде, свим пољопривредницима обезбедила средства и за бесплатну анализу земљишта.

У буџету за ову годину планирана су већа средства за подстицаје у пољопривреди, а размишља се о проширењу програма и то у области сточарства.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *